Selecteer een pagina

[vc_row][vc_column width=”2/3″][mk_image src=”http://www.monieq.nl/wp-content/uploads/2016/09/check-engine-light.jpg” image_width=”1100″ image_height=”600″ crop=”true” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ heading_title=”Accu weer vol na je vakantie?”][mk_padding_divider size=”40″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]De vakantie zit er weer op…iedere keer kijk ik uit naar een periode van rust, van samenzijn met mijn gezin. Maar ook naar het moment waarop ik op strand liggend terugkijk op de afgelopen periode. Eigenlijk wel raar dat je hiervoor een vakantie nodig hebt schiet me nu te binnen…waarom lukt het niet om dat tijdens ‘de werkweken’ te doen?!.. Wat houdt dit tegen? Maar goed, ik ben weer met een volle accu en frisse moed begonnen en wil jullie meenemen in mijn terugblik![/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” text_size=”18″ align=”left” font_family=”none”]”Confronterend zeg! Eerst meer inzicht in jezelf en vervolgens gespiegeld worden door een paard”[/mk_blockquote][mk_gallery style=”style1″ column=”3″ image_size=”crop” height=”500″ hover_scenarios=”fadebox” item_spacing=”8″ margin_bottom=”20″ frame_style=”simple” disable_title=”false” image_quality=”1″ pagination=”false” count=”10″ pagination_style=”1″ order=”DESC” orderby=”date” item_id=”1428916201-552b87e9d09f7″ images=”6406,6405″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Er kan teruggekeken worden op  inspirerende paardencoachdagen/ sessies! In een notendop zijn de onderwerpen Wie ben ik? Wie ben jij? Wie zijn wij? aan de orde gekomen. Op de paardencoach dag kon elke deelnemer zich met behulp van verschillende theorieën spiegelen.

Heb ik vertrouwen in mijzelf? In mijn omgeving? Ben ik daardoor in staat om het conflict aan te gaan of accepteer ik een kunstmatige harmonie? Ben ik zodoende 100% betrokken of is mijn rol eigenlijk onduidelijk? Neem ik wel de volledige verantwoordelijkheid of neem ik door mijn onduidelijke rol, de kunstmatige harmonie genoegen met een lage standaard waardoor het uiteindelijke resultaat niet meer draait om de daadwerkelijke materie maar blijft steken op status en ego?…….(Patrick Lencioni)

Door hier antwoord op te kunnen geven is het voor jezelf allereerst belangrijk om de waarom vraag van je bestaan te beantwoorden. Wouter Hart heeft deze in zijn boek ‘verdraaide organisaties’ prachtig omschreven! Ga niet direct aan de slag met de systeemwereld (What volgens Simon Sinek) maar ga eerst kijken naar je daadwerkelijke bedoeling (Why). Als je deze hebt geformuleerd kun je kijken welke mogelijkheden je huidige leefwereld hiertoe bieden (How). Pas na deze evaluatie kun je kijken welke onderdelen in de systeemwereld je hierbij hulp kunnen bieden (What)….

Spelenderwijs konden de deelnemers op de paardencoachdag voor zichzelf bepalen of ze introversie of extraversie als voorkeur hebben. Of men op basis van denken of voelen besluiten neemt…Met alle antwoorden hadden de deelnemers een eigen schets gecreeërd van hun persoonlijke Insights Discovery Profiel. De ochtend heeft de deelnemers de eerste inzichten gegeven hoe hun persoonlijke effectiviteit verbeterd kan worden. Dit inzicht is in de middag getoetst in de longeerring met een paard onder begeleiding van paardencoach Marjon Vos. Best confronterend! Een paard gaat in op je daadwerkelijke ik, kijkt niet naar je mooie verpakking maar spiegelt je ware ik, je ware aandachtspunten………Op de paardencoachsessies werd met een bedrijfsteam gekeken welke bijdrage elk individu aan het team kon geven c.q. welk samenspel het team op elkaar had.

Achteraf veel leuke reacties ontvangen: “Veel zelfinzicht gekregen”, “Wat een leuke combinatie, theorie in de ochtend, praktijk in de middag”, “Confronterend zeg! Eerst meer inzicht in jezelf en vervolgens gespiegeld worden door een paard”. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar zo’n dag of sessie? Op 28 november en 13 februari staan ze weer geagendeerd, schrijf je in via m.zwiep@monieq.nl of stuur een sms naar 06-18887254![/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” font_family=”none” text_size=”18″ align=”left”]”Vakantiestress voorkom je door tijdens het jaar voldoende te oefenen” (Loesje)[/mk_blockquote][mk_gallery title=”Persoonlijke effectiviteit in 4D” images=”6407″ style=”grid” column=”1″ image_size=”crop” height=”500″ hover_scenarios=”fadebox” item_spacing=”2″ margin_bottom=”20″ frame_style=”simple” disable_title=”false” image_quality=”1″ pagination=”false” count=”10″ pagination_style=”1″ order=”ASC” orderby=”date” item_id=”1473094413-57cda30d990ca”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]In 2012 heb ik mijn scriptie verdedigd voor mijn MBA studie. Ik had onderzocht hoe je strategische keuzes goed kunt implementeren in je bedrijf. Hieruit heb ik met behulp van de duplo blokken van mijn kinderen een ‘Strategie in 4D huis’ gebouwd. Tijdens persoonlijke coachgesprekken kwam ik tot het inzicht dat dit huis ook een prima handvat biedt voor ‘persoonlijke effectiviteit in 4D’! Het laat zien waar het allemaal om draait:

Het dak omvat de waarom vraag, de bedoeling van je leven. Is dit helder? Het dak heeft 4 pijlers nodig om op te kunnen rusten: Analyse, Betrokkenheid, Creativiteit en Daadkracht. Door deze pijlers goed te evalueren kun je letterlijk ervaren waar de schoen wringt of anders gezegd: waar je bouwstenen mist………..vervolgens kun je de missende bouwstenen plaatsen in je persoonlijke bouwtekening om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

De afgelopen maanden heb ik veel mensen en teams mogen coachen met het optimaliseren van hun persoonlijke effectiviteit. Het heeft mijzelf veel energie gegeven om deze mensen te zien groeien en bloeien in hun ontwikkeling. Uit evaluaties kreeg ik terug: ‘Ik heb ervaren waar mijn ontwikkelpunten liggen’, ‘Je hebt me geconfronteerd met mijn leerpunten’, ‘Je hebt me letterlijk uit mijn comfortzone gehaald’, ‘Je hebt me fantastische management tools gegeven’. Gelijktijdig hebben de coachees op hun beurt mijn persoonlijke effectiviteit laten verstevigen. Bedankt!

Tot slot

Hoe kun je ontstresst terugkomen van vakantie en dit vasthouden? Loesje heeft hiervoor een simpel antwoord: “Vakantiestress voorkom ik door tijdens het jaar voldoende te oefenen!!!!”

Willen je checken hoe je dit kunt verbeteren? Bel of mail me dan! Ik wens je in ieder geval een ontspannen werksituatie toe!!

Monique Zwiep

september 2016[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]