Selecteer een pagina

[vc_row][vc_column width=”2/3″][mk_image src=”http://www.monieq.nl/wp-content/uploads/2016/12/foto-ootmarsumsedijk.jpg” image_width=”1100″ image_height=”600″ crop=”true” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ heading_title=”Wat is belangrijker: de klok of je kompas?”][mk_padding_divider size=”40″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]De herfst is volop bezig, de blaadjes vallen van de bomen. De natuur ruimt op, bedrijven zitten in de afrondende fase van begrotingsjaar 2016 en wat doen we zelf?!!! …………..zelf ruimen we niets op…..we rennen gewoon door!

We houden onze klok strak in de gaten, proberen de dag zo efficiënt mogelijk vol te proppen. De klok vertegenwoordigt onze verplichtingen, afspraken, roosters, doelstellingen en activiteiten; wat we met onze tijd doen, hoe we onze tijd managen (Stephen Covey, Time management, 2015). Het nieuwe 24/7 werken leidt er ook vaak toe dat we ’s avonds op de bank met IPad/ IPhone in de hand liggen de zappen voor de tv……om onze klok strak te kunnen volgen…………

Maar wat hebben we problemen om prioriteiten te stellen zeg! Deze worsteling wordt veroorzaakt door het contrast tussen de twee belangrijke instrumenten die ons als mens richting geven: de klok en het kompas. Vaak vergeten we het laatste en misschien wel het belangrijkste instrument: ons kompas…. Het kompas staat voor onze visie, waarden, principes, missie, richting en geweten; datgene wat voor ons als belangrijk aanvoelt en de manier waarop we ons leven leiden (Stephen Covey).

Ai, volgens mij zijn velen van ons toe aan een intern opruimbeurtje. Evalueren of het echt belangrijk en urgent is wat je doet. Of het wel past bij je kompas: welke route wil je echt lopen in je leven? Wat is nu echt belangrijk in je leven? Hierover nadenken helpt om bagger overboord te kieperen, om kritisch te kiezen wat je elke dag echt wilt doen…..

[/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” text_size=”18″ align=”left” font_family=”none”]Laat de klok los en neem je kompas in de hand[/mk_blockquote][mk_gallery style=”style1″ column=”3″ image_size=”crop” height=”500″ hover_scenarios=”fadebox” item_spacing=”8″ margin_bottom=”20″ frame_style=”simple” disable_title=”false” image_quality=”1″ pagination=”false” count=”10″ pagination_style=”1″ order=”DESC” orderby=”date” item_id=”1428916201-552b87e9d09f7″ images=”6424,6425″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Filosoof Montaigne zei eens: “We moeten ons terugtrekken om verder te kunnen springen”.

Neem even tijd voor jezelf, trek jezelf even terug en schrijf de drie belangrijkste doelen op in je leven! Hang de doelen zichtbaar op, als je ze elke dag ziet wijs je jezelf op datgene wat jij echt belangrijk vindt. Je zult verbaasd staan van de ideeën die op soms onvoorspelbare momenten door je hoofd flitsen. Je brein werkt namelijk in het onbewuste door, zoekend naar nieuwe oplossingen en mogelijkheden. (Jeff Gaspersz, Grijp je kans! 2009).

Mijn eigen kompas heb ik scherp gesteld voor het komende jaar: De verschillende theorieën die ik nu opdoe in de leergang Directievoering (zie www.directievoering.com) ga ik in de praktijk brengen. Ik wil in februari starten met een leergang psychologie om mijn coachvaardigheden psychologisch te verdiepen. Ik ga verder met het aanbieden van mijn diensten als coach voor individuen en teams (denk aan individuele coachtrajecten, het geven van timemanagement trainingen, het aanbieden van teamdagen om de samenwerking te verstevigen, het organiseren van teamdagen met Paardencoaching, het verstevigen van de betekenis van je bedrijf om de volgende stap te kunnen maken en nog veel meer!)  Mijn motto is en blijft:[/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” font_family=”none” text_size=”18″ align=”left”]Neem het stuur in eigen hand, volg de route die bij je past![/mk_blockquote][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Past de route die jij nu volgt wel bij je huidige activiteiten? Is het tijd om eens na te denken om het stuur de andere kant op te draaien?! Toe aan de najaar-opruimbeurt? Neem contact met me op en ik ga graag met je om tafel om je koers voor 2017 scherp te stellen! Wacht niet te lang! Kijk op www.monieq.nl voor meer informatie![/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Monique Zwiep

december 2016[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]