Een nieuwe jas?!

 In Column
Nieuwe jas

Een aantal keren in je leven schiet door je hoofd : “Is dit alles?!!”. Je kunt het liedje van Doe Maar dan lekker mee neuriën en er niet meer bij stil staan, maar soms is het een zinsnede die door je hoofd blijft malen.  Is het onvolwassen dat je dit denkt? Ben je een ontevreden mens? NEE. Je bent goed bezig om je zaag scherp te houden. Met deze gedachte ben je bezig met jezelf, het heeft betrekking op het onderhoud en de verbetering van het beste instrument dat je hebt: jezelf (Steven Covey, 2011). Je moet aandacht aan jezelf blijven besteden om het beste uit het leven te halen. Om iedere dag opnieuw met frisse moed de nieuwe dag weer te beginnen. Elke dag biedt nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.

Elke dag biedt nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.

Deze kansen en mogelijkheden moeten bij je passen als een jas: immers: als een jas te klein is of versleten, koop je een nieuwe. Je oude jas geef je aan een ander, je gooit hem weg of hangt hem op zolder, want je weet maar nooit!

Kijk eens naar je baan als een jas: past deze nog? Of ben je toe aan een nieuwe? Of wil je er een tweede jas (baan) bij? ‘Grijp je kans!’ Ontdek nieuwe mogelijkheden, kansen in je carrière. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag: “Wat is één verandering die ik in mijn levensstijl zou kunnen aanbrengen waardoor ik mij vitaler zal voelen? Waarom heb ik die verandering niet al aangebracht? Wat weerhoudt mij daarvan? Hoe kan ik die tegenkrachten overwinnen? (Jeff Gaspersz, 2009)

Maar welke jas ga je kiezen? Wil je een lange of een korte? Welke kleur? Wil je een jas van een bekend merk? Wat mag de jas kosten? Een heleboel vragen die ook opkomen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Niemand kan je antwoorden op die vragen geven. We moeten zelf de antwoorden vinden, zelf de jas passen….net als bij de zoektocht naar een baan: je weet immers zelf het beste wat bij je past! (Gerald Sturman, 1999).

Wil je graag met iemand sparren? Neem gerust contact met me op! Dan kunnen we samen brainstormen over je nieuwe loopbaan  move…..

Monique Zwiep

Mei 2015

We moeten zelf de antwoorden vinden

Recent Posts