Selecteer een pagina

[vc_row][vc_column width=”2/3″][mk_image src=”http://www.monieq.nl/wp-content/uploads/2016/03/een-nieuwe-dag-een-nieuw-begin.jpg” image_width=”1100″ image_height=”600″ crop=”true” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ heading_title=”Een nieuwe dag, een nieuw begin!”][mk_padding_divider size=”40″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Als mijn agenda het toelaat start ik de ochtend met een wandeling met de hond. Heerlijk genieten van de wakker wordende natuur. Luisteren naar de vogels die fluitend in de bomen hun territorium afbakenen. Kijken naar de paarden die nog doezelig in de wei liggen.
Genieten van de koeien die tevreden in de open stallen liggen nadat ze gemolken zijn. De eerste groepen scholieren tegenkomen die al zo’n 20 km hebben gefietst. Een enkele scholier voorbij zien sjezen op een scooter en dezelfde wandelaars tegenkomen met of zonder hond.
Maar vooral genieten van de rust die de natuur biedt.
Verder wandelend kijk ik naar de bomen: op de kale takken komen de eerste nieuwe knoppen weer tevoorschijn. De overbodige bladeren liggen nog op de grond, als mest en bescherming voor alle struiken onder de bomen.[/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” text_size=”18″ align=”left” font_family=”none”]Hoe kunnen wij net als de natuur de ‘overtollige bladeren’ van ons afschudden?[/mk_blockquote][mk_gallery style=”style1″ column=”3″ image_size=”crop” height=”500″ hover_scenarios=”fadebox” item_spacing=”8″ margin_bottom=”20″ frame_style=”simple” disable_title=”false” image_quality=”1″ pagination=”false” count=”10″ pagination_style=”1″ order=”DESC” orderby=”date” item_id=”1428916201-552b87e9d09f7″ images=”6376,6377″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Maar wat zegt dit over ons leven? Wat kunnen we hiervan leren? Goed nadenkend moeten wij ook periodiek afscheid nemen van al het overtollige! Als wij alles mee blijven slepen wat we de afgelopen jaren hebben ‘geproduceerd’ zal dit leiden tot een vol hoofd, vol met gedachten die nieuwe gedachten kunnen blokkeren.
Hoe kunnen wij net als de natuur de ‘overtollige’  gedachten van ons afschudden?
Door niet altijd stil te blijven staan bij het verleden, bij de gedachte: ‘zo hebben we altijd gedaan, dat was goed dus zo moet het blijven’. Als we ons gaan meer gaan richten op de dag van morgen, op de toekomst lacht de nieuwe wereld ons tegemoet. Grijpen we meer de kansen die er liggen zonder belemmerd te worden door onze gedachten.[/vc_column_text][mk_blockquote style=”quote-style” font_family=”none” text_size=”18″ align=”left”]De natuur begint de dag altijd opnieuw, dag na dag.[/mk_blockquote][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Ik liep de bocht door en zag de opkomende zon. Gelijk schoot me te binnen: “De natuur begint de dag altijd opnieuw, dag na dag. De natuur kijkt niet naar gisteren, gaat niet gebukt onder het verleden, maar bouwt iedere dag verder aan een nieuwe start. Dit kunnen wij ook! Neem het stuur in eigen hand, kijk naar de toekomst en geniet van je bestaan”. Wil je hier verder over sparren? Neem contact met me op! www.monieq.nl/ m.zwiep@monieq.nl [/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Monique Zwiep Maart 2016[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]